Новости од индустријата

Видови на опрема за заштита од кражба на марки во продавници за малопродажба

2020-09-14

Поради кражба (надворешни и внатрешни), трговците се соочуваат со зголемени предизвици и загуби. Многу е важно да се одреди идеалниот тип на уред против кражба што е најсоодветен за опкружувањето на продавницата.Тетер за кражбаи кутиите за влечење против кражба се широко користени од големите трговци. Постојат три главни апликации на уреди за заштита од кражба во продавниците за малопродажба.

 

Електронска (тревога) безбедност

Ако вашата стока е украдена, можете да го предупредите персоналот преку звук на аларм. Овој вид опрема за безбедност на продавници за малопродажба се нарекува „електронска (алармна) безбедност“. Обично, овој тип на систем се користи за заштита на добра со висока вредност, како што се мобилни телефони, таблети, итн.

 Тетер за кражба

Физичка (механичка) безбедност

Овие уреди можат да обезбедат врзување без да се огласи аларм, за да може стоките да бидат обезбедени и обезбедени, како на прТетер за кражба. Опремата од оваа категорија вклучува механички повлекувања, кабли за монитор и кутии за заклучување на кабли. Овој вид на безбедност е економично решение за заштита на прикажаната стока.

 

Општо безбедно

Како дел од стратегијата за спречување загуби, важно е да се разгледа општата опрема за безбедност во продавниците за малопродажба. Конвексни огледала помагаат да ја отворите вашата продавница за да можете јасно да ги видите скриените области што можат да бидат привлечни за крадците! Кутија за готовина со двојно заклучување е удобен и ефикасен начин за безбедно чување на готовина безбедно и ефикасно.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept